BLOĞUMUZA HOŞGELDİNİZ... İYİ EĞLENCELER... EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRMENİN, CAN SIKINTISINI GİDERMENİN ADRESİ: caninsikilmasin.blogspot.com

24 Eylül 2011 Cumartesi

Volvo'nun elektrikli motoru Siemens'ten!

Çinli Geely tarafından satın alındıktan sonra finansal sorunları biten ve atağa geçen Volvo Otomobil, dünyada birçok ülkede rakiplerinden daha hızlı büyüdü.

Şirket, yeni dönemde birçok teknoloji gibi elektrikli otomobiller üzerine de yoğunlaşacak. Birçok deneme üretimi gerçekleştiren Volvo, İsveç'te iki ay önce testlerine katıldığımız elektrikli C30 için Siemens'le birlikte hareket edeceğini açıkladı.

Volvo Otomobil ve Siemens arasında yapılan stratejik işbirliği sayesinde yeni elektrikli otomobillerin de yola çıkması sağlanacak. Volvo'nun standart C30 modeli üzerinde geliştirilen elektrikli C30'un elektrik motorlarını Siemens geliştirecek. Bu işbirliği ile üretilecek ilk elektrikli C30'lar yıl sonuna kadar testten geçecek.

İsveçli otomobil üreticisi, 2012 yılı başında 200 araçlık yeni filoyu yola çıkaracak. Volvo'nun bugüne kadar kendisinin geliştirdiği yüzde 100 elektrikli modeli C30, İsveç'te 2 bine yakınkurumsal müşteriye satıldı.

Volvo Otomobil Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, Türkiye'nin elektrikli araca yönelik özel vergi mevzuatı sonrası birkaç aracı deneme maksadıyla İstanbul'a getirmek için merkezi ikna ettiklerini belirterek, "C30'un en önemli özelliği, Volvo'nun geliştirdiği sistemler sayesinde otomobilin standart versiyonundan boyut anlamında hiçbir farkı olmaması. Ne bagaj ne de iç mekânda pil yerleşimi yüzünden bir yer ya da yükseklik kaybı yaşanmıyor. Üstelik çarpışma testlerinde 5 yıldız alan en güvenli elektrikli otomobil." diye konuştu.



Kaynak: http://www.veteknoloji.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder