BLOĞUMUZA HOŞGELDİNİZ... İYİ EĞLENCELER... EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRMENİN, CAN SIKINTISINI GİDERMENİN ADRESİ: caninsikilmasin.blogspot.com

27 Eylül 2011 Salı

Ağız Neden Kokar?

s Ağız kuruluğu varsa Tip 1 ağız kokusu bulunur. (Gece ağız açık yatmak, salya eksikliği, radyoterapi sonrası ve alkol alanlar vesaire..)

s  Ağız içerisinde bakteriler için yataklık edecek her hangi bir mikrop kaynağı varsa Tip1 koku bulunur. Bu mikrop kaynakları sıklık sırasına göre şunlar olabilir:                    Köprü gövdesinin altı                    Gingivitis                    Çürük kavitesi                    Yirmiyaş dişi kapşonu                    Ağızdaki bütün retantif yüzeyler ve temizlenmeyen protezler

s  Farenjit, tonsillit, sinüzit geçirmekte olan bireylerde Tip 2 ağız kokusu bulunabilir. Birey bu hastalığın farkında olmayabilir.

sPostnazal akıntısı bulunan allerjik bireylerde Tip 2 ağız kokusu bulunur. Birey akıntının farkında olmayabilir.

sGastroözefagiyal şfinkter dilatasyonlarında, reflu ve gastrit  hastalarında Tip 3 ağız kokusu bulunur.

sSindirim enzim yetersizliklerinde Tip 3 ağız kokusu bulunur. Birey basit (mide yanması, hazımsızlık, gaz) şikayetler ile hastalığa alışmış olabilir.

sKabızlık Tip 3 ağız kokusu sebebidir.Sayısız hasta kabızlığı giderlince ağız kokusundan kurtulmaktadır.

sBaşta peynir olmak üzere her gün aşırı miktarda yenilen süt ve süt ürünleri Tip 3 ağız kokusu sebebidir. Herşeyden az yeyiniz, hiç bir şeyi hep yemeyiniz.

sAsidoz, alkaloz sebebi olabilecek, kan gazlarını ve kan biyokimyasını değiştirebilecek bütün  metabolik hastalıklarda (şeker, gut, nefropatiler dahil) Tip 4 ağız kokusu bulunur.

sSürekli olarak ayni besin maddesini her gün yiyenlerde Tip 3 ağız kokusu bulunabilir. Böyle hastalar ancak anamnez ile belirlenebilir

s  Hamilelerde Tip 4 ağız kokusu bulunur.

sSürekli ilaç kullananlarda Tip 4 ağız kokusu bulunabilir. Kas geliştiriciler, amino asit hapları, kıkırdak, eklem kuvvetlendiriciler, doğum kontrol hapı, tansiyon düşürücüler vesaire... 

s  Oruçlu olan bireylerde Tip 4 ağız kokusu bulunur. Hem sindirim kanalındaki peristaltizmin durmasına bağlı artan bakteri faaliyetleri ve hem de enerji depolarının açılarak karbonhidrat yılkımının başlaması ile ortaya çıkan nefeste aseton Tip 4 ağız kokusunu başlatır.

s  Akciğer infeksiyonlarında Tip 4 ağız kokusu bulunur. Tüberküloz, bronşit, zatüree, pnömoni, bronkopnömoni, obstrüktif akciğer hastalıkları, akciğer parankim doku hastalıkları ve allerjik kökenli akciğer hastalıkları Tip 4 ağız kokusu sebebidir.  



http://www.agizkokusu.net/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder