Yüksek miktarda ''beyaz etli'' meyve ve sebze tüketiminin felç riskini azalttığı açıklandı.
Hollandalı uzmanların ''Stroke'' dergisinde yayımlanan araştırması, elma, armut, muz ve karnabahar gibi
Yaklaşık 20 bin kişinin beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumlarını 10 yıl boyunca gözlemleyen uzmanlar, günlük
Araştırmaya katılanların yediği meyve ve sebzeleri de sınıflandıran uzmanlar, katılımcıların yarısından fazlasının elma ve armudu sıklıkla tükettiğini belirledi.
Araştırmayı yürüten ekipte bulunan Wageningen Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Linda Oude Griep, elma ve armudun yüksek miktarda lif ihtiva ettiğinin bilindiğini, ancak
Öte yandan uzmanlar,
Araştırmacılar, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, doymuş yağ ve tuz kullanımını azaltmanın, düzenli sporun ve tansiyonu
kaynak: http://www.veteknoloji.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder